Kaisa ja Vesa Törn Kennel Bernoban

Olemme Kaisa ja Vesa Törn, kokeneita koirien kasvattajia Savonlinnasta, joilla on yli 35 vuoden kokemus intohimoisesta työstämme koirien kasvattajina. 

Koirat ovat olleet elämämme keskiössä, ja olemme ylpeitä jäsenyydestämme Suomen Kennelliitossa sekä kasvattamiemme rotujen rotujärjestöissä. Lisäksi olemme aktiivisesti osallistuneet Suomen Kennelliiton terveydenhuolto-ohjelmaan ja toimineet pilottikennelinä siinä.

Olemme kasvattaneet koiria yli 35- vuotta. Näihin vuosiin mahtuu useampia rotuja ja pentueita ja niiden tuomaa kokemusta. Olemme Suomen kennelliiton jäseniä sekä kasvattamiemme rotujen rotujärjestön jäseniä ja myös SUKOKAn jäseniä. Olemme olleet myös pilottikennelinä Suomen kennnelliiton terveydenhuolto-ohjelmassa.

Olemme allekirjoittaneet Suomen kennelliiton kasvattaja sitoumuksen ja noudatamme kasvatuksessamme Suomen kennelliiton sääntöjä.

Kaisa on myös Suomen kennelliiton vahvistama tunnistusmerkitsijä ja käynyt myös SUKOKAn kasvattaja akatemian.

Olemme molemmat sekä Kaisa että Vesa suorittaneet vuonna 2017 ATE-koira kasvattaja ja kouluttaja pilottikoulutuksen. ATE-koira = aktiivisuutta ja terveyttä edistävä koira, joka koulutetaan asiakkan tarpeiden mukaan. esim. avustamaan esineiden nostossa, valojen sammutuksessa, liikuttamaan ja pitään yllä/säilyttämään ylläolevan vanhuksen kunnon, mielenterveyskoirana jne.

Kasvatamme SHETLANNINLAMMASKOIRIA BERNINPAIMENKOIRIA sekä  saksanpystykorvista / KLEINSPITZ-rotua.

Käymme paljon myös näyttelyissä ja koiraharrastus on meille sekä elämäntapa. Kasvatustyömme on veronalaista toimintaa. Kaikien kasvattamiemme/ myymiemme pentujen hinta sisältää 24  % arvonlisäveroa. Rekisteröimättömiä pentuja emme myy. 

Myydessämme/sijottaessamme pentuja käytämme Suomen kennelliiton kauppasopimuksia.

Vaikka pentueita on vuosittain useita niin kotona oleva koiramäärämme on rajallinen. Kasvatustyömme perustuukin siksi myös osittain yhteistyökoiriin ( sijoitus-sekä leasingkoirat). Yhteistyökodilta toivomme innostusta näyttelyihin ( ei ehdoton edellyty)  ja peruskoulutukseen, etusijalla ovat meitä lähellä olevat perheet. Kannattaa siis kysyä sijoitus tai leasing sopimus pentua tai aikuista koiraa. Joskus meillä saattaa olla myös aikuinen uutta kotia hakeva koira.