Berninpaimenkoira

Kaikkien rakastama berni

BENINPAIMENKOIRAT

Berninpaimenkoira, usein yksinkertaisesti "Berni", on suuri ja vaikuttava koirarotu, joka on tunnettu niin ulkonäöstään kuin luonteestaankin. Tämä rotu on peräisin Sveitsin Bernin alueelta, mistä se on saanut nimensä. Berninpaimenkoira on suosittu ympäri maailmaa monien ominaisuuksiensa ansiosta, ja se soveltuu monenlaisiin tehtäviin ja elämäntilanteisiin.

Berninpaimenkoiran ulkonäkö

Berninpaimenkoira on suuri ja voimakasrakenteinen koira, jolla on kaunis ja vaikuttava ulkonäkö. Se seisoo korkeudeltaan noin 58-70 senttimetriä säkäkorkeudeltaan ja painaa yleensä noin 36-54 kilogrammaa. Berninpaimenkoiralla on vahva runko, leveä rinta ja vahvat jalat. Sen päälaki on leveä, ja sillä on voimakas kuono. Rotua tunnetaan erityisesti sen kauniista kolmivärisestä turkista, joka koostuu mustasta, ruskeasta ja valkoisesta.

Berninpaimenkoiran luonne

Berninpaimenkoirat pentuina ovat ihastuttavia, energisiä ja uteliaita pentuina.

Aikuinen Berninpaimenkoira on lempeä ja ystävällinen koira, ja berni rakastaa perhettään yli kaiken. Se on uskollinen ja omistautunut kumppani, joka tulee hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkieläinten kanssa. Bernit ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta ne voivat myös olla hieman itsepäisiä, joten johdonmukainen koulutus on tärkeää. Ne ovat myös erinomaisia vahti- ja vartiokoiria aikuisina, ja ne suojelevat mielellään perhettään tarvittaessa. 

Berninpaimenkoira pentuja

Katso lisää saatavilla olevista berni pennuista